OverheidGroene Chemie

Just Transition Fund (JTF) netwerkbijeenkomst voor ondernemers

De Europese Unie stelt circa 60 miljoen euro subsidie beschikbaar om mkb-ers en kennisinstellingen in Noord-West Brabant te ondersteunen bij hun transitie naar klimaatneutraal ondernemen. Naar verwachting wordt de Just Transition Fund (JTF) eind dit jaar of begin volgend jaar opengesteld. Om hier optimaal op voor te sorteren en samen kansen te creëren, organiseren provincie Noord-Brabant, gemeente Breda en Stimulus Programmamanagement op woensdag 28 september een netwerkbijeenkomst voor ondernemers.

Over het Just Transition Fund (JTF)

Bedrijven staan voor grote uitdagingen, zoals de energie- en grondstoffentransitie. In de aanloop naar 2050 moet de CO2-uitstoot drastisch verminderen en afscheid genomen worden van fossiele brandstoffen. Deze transitie levert veel op, maar brengt ook financiële en sociaal-economische opgaven met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan de investering in duurzame energiebronnen en grondstoffen of de omscholing van werknemers.

Met het Just Transition Fund steunt de Europese Unie specifieke gebieden die het zwaarst door de overgang naar klimaatneutraliteit worden getroffen. De subsidie wordt ingezet voor projecten op het gebied van arbeidsmarkt, innovatie en investeringen in technologie, systemen en infrastructuur.  Het gebied West-Noord-Brabant is een van de zes regio’s in Nederland die in aanmerking komen voor dit subsidieprogramma. Tijdens de netwerkbijeenkomst vertellen we u graag meer over de subsidiemogelijkheden, het aanvraagproces en de instanties waar u terecht kunt voor antwoorden en advies. Daarnaast bieden we u de gelegenheid om te sparren en netwerken.

Factsheet JTF

Voorlopig programma

We starten met een netwerklunch. Vervolgens presenteren verschillende bedrijven hun ideeën, waaronder Peter Wolfs van TNO over Innovatie voor een klimaatneutraal West-Noord-Brabant. U kunt ook speeddaten met ondernemers. Daarnaast organiseren we een paneldiscussie over de uitdagingen rondom de energie- en grondstoffentransitie.

 

Wilt u meer weten over het JTF-programma? Wilt u inspiratie krijgen om een volgende stap te zetten? En gaat u graag in gesprek met andere ondernemers of kennisinstellingen? Of wilt u zich presenteren op de bedrijvenmarkt? Meld u dan nu aan voor deze netwerkbijeenkomst zodat u verzekerd bent van deelname. Meer informatie over het programma en de locatie volgt.

MELD JE AAN VOOR DE BIJEENKOMST OP 28 SEPTEMBER

Make this network meeting possible