Bedrijf

Plastica Thermoforming

In 1942 is “de Plastica” NV opgericht in Bergen op Zoom. Wij zijn gestart met het persen van electrische schakelaars uit bakeliet, in die tijd waren er nog nauwelijks thermoplasten.

Later persten wij plastic producten uit thermoplastisch poeder in stalen mallen, de voorloper van het spuitgieten. Vacuümvormen of thermovormen is een techniek die in de jaren 60 is ontstaan. Sindsdien hebben wij ons gespecialiseerd in deze techniek. Daarnaast maken wij ook nog steeds producten door middel van draperen. Sinds 1984 gebruiken wij voor de afwerkingvan onze vacuümvorm producten vijf-assige freesmachines. Destijds een eis van onze klant Fokker in verband met een constante kwaliteit van afwerking.

Ook in het vijf-assig frezen hebben wij ons gespecialiseerd met behulp van de nieuwste machines De nieuwste technieken in combinatie met onze jarenlange ervaring maken dat wij de meest uitgebreide producten uit thermoplastische plaat kunnen maken en vacuümvormen. Wij werken nog steeds vanuit Bergen op Zoom in een moderne productie locatie.