Bedrijf

Eco-point

Veel onderhoud- en reinigingsproducten zijn gevaarlijk voor mens, materiaal en milieu. Ze worden niet of nauwelijks afgebroken en zijn schadelijk bij inademen of contact met uw huid.

Wij zijn ervan overtuigd dat we samen met u het verschil kunnen maken. In ons eigen laboratorium in het Brabantse Halsteren ontwikkelen we ecologische onderhoud- en reinigingsproducten voor alle branches. Of u nu in de bouw werkt, in een garage of bij een drukkerij.

Reinigingsproducten voor de zakelijke markt

Eco-Point produceert en levert ecologische producten voor het verwijderen van vet, kalk, lijm, inkt, roest en verf. De meeste producten bevatten natuurlijke grondstoffen, zijn biologisch afbreekbaar en -mits niet onverstandig gebruikt – onschadelijk voor mens en milieu. Bijna alle producten zijn vrij van gevaarsymbolen. Ze zijn een veilig alternatief voor milieubelastende producten zoals thinner, aceton, wasbenzine, white spirit.

Ecologisch verantwoord

Bij ons gaat ecologie verder dan alleen de producten. De voorgevel van ons pand is gebouwd met rood cederhout, voor de vloer(bedekking) is gebruik gemaakt van kurk en lijnzaadolie en de muren zijn gestukt met leem. Al deze materialen zijn natuurlijk en duurzaam. Zo plegen we zo min mogelijk aanslag op bronnen die uitgeput raken.

Eigen kenniscentrum

Eco-Point heeft een eigen kenniscentrum met specialisten die op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van wetgeving en reinigings- en productapplicaties. Deze kennis delen we graag met u door middel van training en opleiding bij u op locatie. Indien gewenst kunnen we dit op andere manieren organiseren, bijvoorbeeld via een webinar, video of conference call.

Eigen laboratorium

Onze producen zijn in ons eigen laboratorium ontwikkeld. Jaarlijks ontwikkelen we zo’n 5 compleet nieuwe producten, waarbij we inspelen op uw wensen. Ruwe ideeën worden omgezet in blauwdrukken en de berekeningen resulteren in testcases op labschaal. Dat betekent bijschaven, bijstellen, testen, testen en nog eens testen. Het lab verzorgt interne trainingen voor het verkoopteam zodat zij altijd op de hoogte zijn van achtergronden, wetgeving en producteigenschappen.