IndustrieChemisch Recyclen

Opening grootschalige faciliteit Bergen Op Zoom

Minister Mark Rutte ontmoet UBQ Materials

Read this article in English

Tel Aviv – 02 nov 2022 – UBQ Materials, het Israëlische cleantechbedrijf dat geavanceerd materiaal vervaardigt uit organisch en niet-recyclebaar afval, heeft vandaag laten weten dat medeoprichter en co-CEO Jack ‘Tato’ Bigio een ontmoeting heeft gehad met premier Mark Rutte. Daarbij hebben zij gesproken over overheidssteun voor de aanstaande uitbreiding van het bedrijf in Bergen op Zoom.

De premier hield een open gesprek met een selecte groep Israëlische bedrijven die actief zijn in Nederland. Daarbij werd aangekaart hoe de Nederlandse regering deze bedrijven beter kan ondersteunen bij de uitbreiding van hun commerciële activiteiten in Nederland.

“Het uitbreiden van onze activiteiten in Nederland is een belangrijke stap in onze wereldwijde schaalvergroting,” aldus Bigio. “Nederland geeft al langere tijd prioriteit aan een circulaire economie en biobased oplossingen in de aanpak van de urgente wereldwijde klimaatcrisis. Samen kunnen we een positieve impact op het klimaat hebben binnen een systeem dat voorheen hulpbronnen uitputte.”

UBQ Materials begint zijn wereldwijde groei in Bergen op Zoom met een ultramoderne faciliteit van industriële omvang en een onderzoeks- en ontwikkelingslaboratorium. Het bedrijf is bezig met het werven van 140 fulltime werknemers voor de fabriek, die naar verwachting een jaarlijkse productiecapaciteit van 80.000 ton UBQ™ zal hebben. De planning is dat de fabriek van UBQ Materials in Bergen op Zoom in de eerste helft van 2023 volledig operationeel zal zijn.

Over UBQ Materials

UBQ Materials Ltd. heeft een geavanceerde conversietechnologie op zijn naam staan met een wereldwijd patent op het eerste biobased thermoplastische materiaal (UBQ™) dat volledig gemaakt wordt van ongesorteerd huishoudelijk afval, inclusief alle natuurlijke grondstoffen. Dit is een revolutionaire manier om droog gemeentelijk afval, dat anders in de verbrandingsoven of op de vuilstort eindigt, om te zetten in een duurzaam alternatief voor kunststof op basis van aardolie. UBQ, een wereldwijd bekroond cleantechbedrijf, is een gecertificeerde B Corp™ met klanten als Mercedes-Benz, PepsiCo en Arcos Dorados, de grootste franchisenemer van McDonald’s-restaurants in Latijns-Amerika. Dankzij de klimaatpositieve impact en concurrerende prijs van UBQ™ kunnen fabrikanten eenvoudig een bijdrage leveren aan een duurzamere wereld.

Ga voor meer informatie naar www.ubqmaterials.com.