Bouw en infraCommunityGroene Chemie

Hoe krijgen we de markt voor biobased producten in beweging?

Op 5 Juli organiseert Biobased Innovation Garden de Biobased Versnellingsdag, op de Rusthoeve in Zeeland. De focus ligt op biobased bouwen en op biobased bouwmaterialen die nu al klaar zijn om op de markt te brengen.

Sinds 2014 werkt de Biobased Innovation Garden in Zeeland aan nieuwe kansen voor biobased materialen. Ieder jaar komen er nieuwe planten bij: van vlas tot tabak, van katoen tot Russische paardenbloemen. Inmiddels zijn er talloze materialen beschikbaar zijn om te vermarkten en rest de vraag: hoe brengen we de biobased markt in beweging?

Om vraag en aanbod bij elkaar te brengen en de biobased markt te versnellen, organiseert Biobased Innovation Garden samen met Circulair Biobased Delta de Biobased Versnellingsdag: een dag vol informatie en inspiratie op het gebied van biobased ondernemen. De dag is gericht op makers en kopers van biobased materialen. Met speciale aandacht aan de bouwindustrie.

Teaser Biobased Versnellingsdag 5 juli

Gevarieerd programma

Het ochtendprogramma is rijkgevuld met key-note sprekers en workshops over duurzame chemie, textiel, biobased in de chemie en biobased in de bouw. In de middag zijn er pitches, een rondleiding door de Biobased Innovation Garden en een standhoudersmarkt met biobased producten die ready-to-market zijn. Tijdens het middagprogramma komt weerman Gerrit Hiemstra vertellen over hoe hij zijn biobased huis heeft gebouwd. Daarop volgt een levendige forum- en paneldiscussie, geleid door Jo-Annes de Bat, gedeputeerde van de Provincie Zeeland.

Inmiddels hebben zich al meer dan 20 bedrijven aangemeld voor presentaties, workshops, panels, pitches en de standhoudersmarkt. Daaronder Neste, Cargill, Smart Delta Resources, North Sea Port, HemCell, Delphy, Millvision, Cradle Crops, Enough, HZ University, Wageningen University & Research, Provincie Zeeland en nog vele anderen. Dat biedt een unieke kand om je kennis en netwerk te verrijken en beleidsdeskundigen, experts en voorlopers op het gebied van biobased bouwen te ontmoeten.

De Biobased Versnellingsdag wordt mogelijk gemaakt door Biobased Innovation Gardens, Circular Biobased Delta, Provincie Zeeland, Provincie Noord-Brabant, BO Akkerbouw, Delphy en het Uitvoeringsbureau Biobased Zeeland.

 

Deelname en bezoek aan de Biobased Versnellingsdag is kosteloos. Kijk in de agenda voor het volledige programma of meld je meteen aan.

https://www.eventbrite.nl/e/tickets-biobased-versnellingsdag-rusthoeve-342717405987