Groene Chemie

CHAPLIN wint WOW prijs 2021

Met trots maken we bekend dat ons programma #CHAPLIN de tweejaarlijkse juryprijs van het Platform WOW heeft gewonnen!. Een enorme eer om gekozen te worden tot het meest inspirerende en innovatie samenwerkingsprogramma in de weg- en waterbouw van 2021.

De geldprijs die Circular Biobased Delta programmamanager Joop Groen, Martin Junginger van Universiteit Utrecht en Jeroen Nagel van Rijkswaterstaat op de foto in ontvangst nemen wordt goed besteed aan de doorontwikkeling van lignine gebaseerd asfalt om de wegenbouw te vergroenen en CO2 te reduceren.

Met dank aan de organisatie en de jury en vooral alle deelnemers die dit mede mogelijk hebben gemaakt: Naast Universiteit Utrecht, Rijkswaterstaat en Circular Biobased Delta zijn dat: Wageningen University & Research,TNO, Q8 Research, Asfalt Kennis Centrum B.V., Avantium, LXP Group, LATEXFALT B.V., Vertoro, H4A, Roelofs, NTP, TWW | Negam | Dostal, Boskalis, Dura Vermeer, Biondoil, North Sea Port, Praj Industries, Provincie Noord-Brabant, Provincie Zeeland, Provincie Gelderland, Provincie OverijsselProvincie Zuid-Holland, Gemeente Bergen op Zoom, Gemeente Altena, Gemeente Wageningen en Gemeente Assen.

Anita Baas BA MBA namens de jury: “Asfalt is een van de grootste als het gaat om CO2-footprint. Als je het gebruik van fossiele brandstoffen kunt reduceren, dan heb je iets moois in handen. Maar het gaat hier ook om samenwerking: het is ontzettend bijzonder dat er zo ontzettend veel partijen bij dit project betrokken zijn. We willen alle partners van harte feliciteren en een vergaand succes wensen bij de ontwikkeling van biobased asfalt.”

Joop Groen van CHAPLIN: “Dit is een hele mooie eer en ik wil hierbij meteen een oproep doen. We werken langs een waardeketen die begint met een grondstof en eindigt bij de wegbeheerder. Om echt impact te maken, moet biobased asfalt in het groot geïmplementeerd worden en daarin hebben wegbeheerders een enorm sturend vermogen. Sluit je dus aan bij het CHAPLIN initatief en help mee om deze ontwikkeling door te zetten, pak deze uitdaging samen met ons op!”

Lees meer over CHAPLIN op de website van het WOW Platform: https://lnkd.in/dxpMew4 en luister naar de Podcast https://lnkd.in/ewAKRKYR