Chemisch RecyclenGroene Chemie

[Podcast] Change for Circular Economy: grondstoffen van de toekomst

Podcast Change inc Willem Sederel

Biobased, recyclaat en CO2: maak plaats voor de grondstoffen van de toekomst
Met dank aan: Change.inc

De prijzen van grondstoffen schieten wereldwijd omhoog terwijl de vraag alleen maar toeneemt. In deze podcast zien Willem Sederel (Circular Biobased Delta) en Frank Geelen (Renewi) mogelijkheden voor een nieuwe generatie materialen. Wat kunnen we verwachten van de grondstoffen van de toekomst?

De komende weken nemen Change Inc. en Kennis en Innovatie Agenda Circulaire Economie (KIA CE) je mee in de wondere wereld van de circulaire economie. Zij doen dit met een podcastreeks waarbij in elke aflevering een ketenstap van een product onder de loep wordt genomen. Van ontwerp en grondstofkeuze tot aan gebruik en verwerking aan het eind van de levensduur. Iedere aflevering is een pionier uit het bedrijfsleven te gast en een expert uit de wetenschapswereld en gaan ze op zoek naar de uitdagingen, kansen en succesverhalen van de circulaire economie.

Duurzame grondstoffen

In deze aflevering staan grondstofkeuze en -verwerking centraal. Presentator Anic van Damme ontvangt Frank Geelen van recycler Renewi en Willem Sederel, voorzitter van Circular Biobased Delta. Welke rol spelen biobased grondstoffen in een circulaire economie? Wat zijn de mogelijkheden voor het verwerken van afval tot grondstoffen? En waarom zijn start-ups zo belangrijk in de zoektocht naar nieuwe materialen?