Dossier VNDelta

Schaarse grondstoffen en prijsstijgingen, emissies, behoefte aan innovatieve bedrijvigheid en concurrentiekracht. In de transitie naar een groene economie ligt een enorme kans om knelpunten op te lossen. De Vlaams-Nederlandse Delta heeft het DNA om hierin een sleutelrol te vervullen.

Tot de Vlaams-Nederlandse Delta horen de provincies Antwerpen, Noord-Brabant, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Zeeland en Zuid-Holland. In goede samenwerking met de steden, zeehavens, bedrijfsleven en kennisinstellingen willen de zes provincies de projecten, die noodzakelijk zijn voor de economisch-logistieke ontwikkeling van de regio, faciliteren.

Elk jaar organiseert het netwerk een conferentie waar de resultaten van het afgelopen jaar centraal staan. Dit jaar zal op 20 november de conferentie, die wordt gehouden in Dordrecht, in het teken staan van de biobased economy. Onder de noemer ‘Groene economie in de Delta: van kinderschoenen naar reuzenstappen’ wordt ingegaan op de sterke uitgangspositie van de VNDelta in de transitie naar een groenere economie, met onder meer aandacht voor grondstoffen, human capital, clustering en financiering.

Agro & Chemie zal, in de aanloop naar de conferentie, op de site en de app aandacht besteden met interessante interviews en achtergrondartikelen met movers en shakers in de biobased economy. Stay tuned!