IndustrieOnderzoekOverheidChemisch RecyclenNetwerk Chemisch Recyclen

Conferentie No Time to Waste

Nog beperkte beschikbaarheid!

Sommige afvalstromen, zoals plastic, biobased of gemengd afval, zijn eigenlijk te waardevol om weg te gooien. Ze kunnen dienen als interessante grondstof voor tal van toepassingen en passen daarmee prima in een groene economie. Alleen steekt de huidige nationale en Europese regelgeving nog een stok in het wiel.

De duurzaamheidsconsultants van Ecomatters hebben de hordes die een ondernemer moet nemen om de status ‘Einde Afval’ te krijgen in kaart gebracht. Zij deden dit in opdracht van het Platform Groene Chemie Nieuwe Economie en met steun van Invest-NL. Op basis van hun bevindingen formuleren we aanbevelingen om het beleid beter aan te laten sluiten op de nieuwe, groene economie.

Tijdens ‘No Time To Waste’ presenteren we de resultaten van het onderzoek en gaan we, onder leiding van dagvoorzitter Freek van Eijk (Holland Circular Hotspot) in gesprek met ondernemers (onder andere Synova en Neste), beleidsmakers en de deelnemers over de huidige belemmeringen én de kansen die er op economisch en ecologisch vlak liggen.

Aan vertegenwoordigers van verschillende beleidsniveaus (provinciaal, Rijk, EU) zal de publicatie met aanbevelingen worden overhandigd.

Bij de bijeenkomst zal ook de groeifondsaanvraag voor Biobased Circular worden toegelicht.

  • Datum: 17 april 2023, 13.30 – 17.30 uur
  • Locatie: Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI), Prinsessegracht 23, 2514 AP Den Haag. Het KIVI-gebouw bevindt zich op zeven minuten lopen van Den Haag CS en bevindt zich recht tegenover parkeergarage Malieveld:  routebeschrijving.
  • Aanmelden: klik op deze link

 

De conferentie is bedoeld voor zowel ondernemers als voor ambtelijke en politieke vertegenwoordigers op provinciaal, landelijk en Europees niveau.

 

Deze bijeenkomst wordt mogelijk gemaakt door:

 

Meer info: https://groenechemie.nl/events/no-time-to-waste