Bedrijf CommunityGroene Chemie

Sabic

SABIC BERGEN OP ZOOM

In het huidige zakenleven weten wij dat kwartaaltargets en langetermijnstrategieën voor bedrijven belangrijk zijn. We weten hoe de zakelijke wereld werkt en welke factoren zorgen voor duurzame groei en marktleiderschap. Daarom hebben wij ons bedrijfsmodel gebaseerd op de productie van materialen waarmee onze klanten hun concurrentiepositie op de lange termijn kunnen verbeteren.

We kijken hoe we de huidige marktpositie van onze klanten kunnen verbeteren en nemen daarbij hun zakelijke ambities als uitgangspunt. Dat doen we met een enorme dosis drive en commitment waarbij we gebruikmaken van ongeëvenaarde vaardigheden:

  • Vernuft zit in ons bloed
  • Passie voor samenwerking
  • Een lange traditie in de ontwikkeling van innovatieve toepassingen
  • Diepgang en schaal van de activiteiten

Op basis van onze expertise kunnen we materiaaloplossingen op maat creëren waarmee onze klanten de wereld voorgoed kunnen veranderen.

SABIC helpt zijn klanten wereldwijd door geavanceerde materialen te leveren waarvan zij hoogwaardige producten kunnen maken. In Bergen op Zoom maken we verschillende kunststofproducten, voornamelijk plastic korrels. Uit de SABIC-productportfolio is LEXAN™ resin (polycarbonaat) hiervan de bekendste. Op de productaanbodpagina zie je welke producten we nog meer maken.

Onze locatie

Ons terrein in Bergen op Zoom bestaat uit acht fabrieken, een uitgebreide technologieafdeling, een moderne bedrijfsbrandweer, een arbodienst, een eigen fitnesscentrum en verschillende kantoorgebouwen. We beschikken over een eigen haven voor de levering van grondstoffen. De Europese Supply Chain activiteiten en de commerciële organisatie van SABIC zijn ook in Bergen op Zoom gevestigd.

Onze visie

We werken als locatie toe naar een 2025-visie waarmee we in onze branche aan de top willen blijven. Om dit doel te bereiken formuleren we als locatie jaarlijks speerpunten die naadloos aansluiten bij de strategie van de Innovative Plastics Business Unit en SABIC in het geheel.

Onze verantwoordelijkheid

Veiligheid staat bij SABIC op nummer één. We leggen de lat altijd hoog als het gaat om betrouwbaarheid, duurzaamheid en kwaliteit van onze producten en mensen. Alle afdelingen van SABIC in Bergen op Zoom stemmen hun eigen doelen daaropaf. En we onderhouden op diverse manieren een goede relatie met inwoners, instanties en bedrijven in de gehele regio.