Overheid Community

REWIN West-Brabant

REWIN West-Brabant bouwt aan een economisch sterk West-Brabant, door bedrijven te helpen bij groeien, innoveren en vestigen. REWIN initieert, stimuleert en verbindt.

Hoe doen we dat?

Door het organiseren van samenwerking en het stimuleren van innovatieve toepassingen. Tussen bedrijven onderling en tussen ondernemers, onderwijs, kennisinstellingen en overheid. Als we belangrijke spelers missen, verleiden we ze naar West-Brabant.Zodat West-Brabant de plek is waar je als ondernemer wilt zijn.

Waarom doen we dat?

Vertegenwoordigers van overheid, onderwijs en bedrijfsleven zitten samen in de de Economic Board van West-Brabant (EBWB) en stellen de koers van de regio vast. Die staat in de Economische Agenda van West-Brabant: “Hub voor vernieuwend ondernemerschap”. REWIN zorgt voor de uitvoering. Met een focus op de sectorprogramma’s  maintenance, logistiek en agrofood/biobased economy. En instekend op bevorderen van start-ups en innovatief mkb en het aantrekken van nieuwe vestigers.

Wat kunnen we voor uw bedrijf doen?

Bent u zich aan het oriënteren op de juiste vestigingslocatie voor uw bedrijf? Overweegt u grondaankoop op een bedrijventerrein? Of kijkt u naar de huur- of koop van bedrijfsonroerend goed? Wilt u toelichting waarom West-Brabant voor u de meest geschikte plek is om als ondernemer te zijn? Wij ondersteunen u graag met vestigingsinformatie, fiscale expertise, logistieke analyses, subsidie- en financieringsadviezen en bij vergunningtrajecten. Bovendien introduceren wij u in ons uitgebreide regionale en provinciale netwerk. Neem hiervoor contact op met Guido van Liefland.

Wilt u groeien met uw bedrijf? Heeft u hulp nodig bij het concretiseren van een business idee? Wilt u advies over financieringsmogelijkheden, zoals risicokapitaal voor snelle groei en andere financieringsinstrumenten? Dan is er speciaal voor u het startup en mkb-groei programma. Hierin zijn wij uw strategische sparringspartner bij groeivraagstukken en innovatie en boeken we resultaten door de juiste verbindingen te leggen binnen en buiten de regio. Neem dan contact op met Arthur Nijhuis (startups) of Yvette Estourgie (Groei MKB). Of is innoveren uw drijfveer? Wilt u samenwerken met andere innovatieve ondernemers met als speciale insteek logistiek, maintenance of agrofood/biobased economy? REWIN brengt u graag in contact met andere ondernemers. Om samen te innoveren of van elkaar te leren. Kortom, we kunnen u en uw bedrijf veel mogelijkheden bieden. Freek van den Heuvel, hoofd Business Development brengt u graag met de juiste persoon van REWIN in contact.