Bedrijf

NPSP

NPSP maakt duurzame, vezelversterkte kunststoffen voor bouw, design, mobiliteit en industrie. Samen met haar opdrachtgevers realiseert NPSP verrassend mooie oplossingen voor technische vraagstukken.

Esthetisch, technisch en duurzaam. Onze ambitie Een inspiratiebron zijn voor ingenieurs en vormgevers bij het ontwikkelen van mooie oplossingen in vezelversterkte composieten. Hightech productietechnologie beschikbaar maken voor steeds weer nieuwe alledaagse oplossingen in vezelversterkte kunststoffen. Een leidende rol spelen in het verduurzamen van de leefomgeving door het terugdringen van de milieubelasting en het bieden van deskundig advies

Een visie op duurzaamheid

Er wordt steeds kritischer gekeken naar de milieubelasting van producten gedurende de hele levenscyclus. Er komen steeds meer milieuvriendelijke producten op de markt en ook de vraag neemt toe. Daarbij is vaak niet direct duidelijk welke oplossing het méést duurzaam is. NPSP zoekt naar structurele oplossingen voor milieuproblemen van vandaag. Wij zijn er van overtuigd dat de duurzame potentie van composiet op termijn groter is dan de huidige nadelen.

Minder milieubelasting

NPSP doet onderzoek naar grootschalige toepassingen van de lichtere natuurvezelcomposieten. Door gebruik in de carrosserie van voertuigen kan de milieubelasting van de transportindustrie significant worden teruggedrongen. Daarnaast wordt onderzoek gedaan naar bio-based hars.