Bedrijf

Modified Materials B.V

Modified Materials is een ingenieursburo gespecialiseerd in polymeer kennis, verwerking van kunststoffen en productontwikkeling in kunststof.

We willen het belang van onze klanten zo goed mogelijk dienen, en werken daarbij graag samen met anderen, vaak ook op locatie bij de klant. Naast werk voor derden, ontwikkelt Modified Materials ook voor eigen rekening en risico. In de eigen projecten wordt steeds een verbetering voor mens en milieu als uitgangspunt genomen. De ontwikkeling van alternatieven voor lood gebruikt in de sportvisserij is daarvan het belangrijkste project.

Modified Materials BV werd in 2006 opgericht door Jos Lobée. Hij studeerde aan de TU Delft waar hij, na een aantal jaren Chemie, koos hij voor Industrieel Ontwerpen. Met name de technische kant van de productontwikkeling sprak hem aan. Hij studeerde in 1985 af bij Bruynzeel Plastics op een haalbaarheidsstudie en een ontwikkeling van een kunststofproduct. Later volgde hij met succes opleidingen als Nima B en 6-sigma green belt. Jos Lobée werkte bij MKB bedrijven (Amafilter, Pezy Development en Allplast), bij een multnational (GE Plastics, inmiddels Sabic) en een kennisinstelling (TNO Industrie).

De steeds terugkerende elementen in zijn werk zijn: innovatie, kunststof, commercie en techniek. De circa 25 jaar in loondienst hebben een schat aan ervaring en een groot netwerk opgeleverd, waaruit klanten kunnen putten.