Bedrijf

Green4Print

Green4Print is een jonge, innovatieve toeleverancier voor de grafische industrie. In 2012 ontdekte voedselwaakhond FoodWatch, dat in inkt dat gebruikt wordt voor onder andere het drukken van verpakkingen, veel schadelijke stoffen zitten. Deze stoffen, onder andere pigmenten, bindmiddelen, verdunners en additieven, worden ervan verdacht kankerverwekkend te zijn.

Ongeveer een jaar voordat dit bekend werd, werd de gepensioneerde chemicus Jack Baarends tijdens een vakantie in China benaderd door een vroegere werkrelatie van hem. De Chinese overheid zou hem gevraagd hebben milieuvriendelijke drukinkten te maken voor het bedrukken van school- en kinderboeken. Nadat hij deze inkt af had en het project was afgerond, kwam in Nederland het onderzoek van FoodWatch onder de aandacht. Baarends zag zijn inkt als oplossing voor dit probleem bleef dit door ontwikkelen. Hij ging ook op zoek naar andere geïnteresseerden en kwam in contact met Eco-Point, die duurzame schoonmaakmiddelen produceert.

In 2012 richtten zij, samen met Baarends en aantal andere ondernemers Green4Print op. Sinds de oprichting van Green4Print zijn wij door verschillende onafhankelijke instanties getest. Inmiddels hebben zij meerdere certificaten behaald voor onder andere low migration, kleurkwaliteit, gezondheid en composteerbaarheid. Ook is Green4Print volledig Cradle-to-Cradle verklaard.