Bedrijf CommunityGroene Chemie

Cosun

The Plant Positive Way

Planten zijn onze helden. Planten geven mensen positieve energie en wij laten planten groeien. Royal Cosun is een moderne, toekomstgerichte coöperatie, ontstaan in Nederland en met de wereld als werkterrein.

Wij kennen de enorme potentie van planten en weten deze om te zetten naar bruikbare oplossingen voor iedere dag. We produceren niet alleen plantaardige ingrediënten en voedingsmiddelen voor mens en dier, maar eveneens groene, biobased oplossingen en energie.

Samen met onze vijf sterke businessgroepen: Aviko, Duynie, Sensus, Cosun Beet Company en SVZ, werken we aan oplossingen voor iedere dag. Onze businessgroepen bieden uiteenlopende producten en diensten, maar zijn vanuit een heldere visie aan elkaar verbonden. Vandaag de dag komen we de producten van Cosun overal tegen. Denk aan voedingsmiddelen als frites en stroop en ingrediënten in ontbijtkoek, ijs, vleesvervangers en fruitdranken. Maar ook aan voeding voor dieren, wasmiddelen, behanglijm en cosmetica.

Dagelijks zetten bijna 4.000 medewerkers zich in om echt het verschil te maken. De kern van onze coöperatie wordt gevormd door een kleine 9.000 leden. Daarnaast werken wij samen met duizenden telers in binnen- en buitenland. Met al deze gepassioneerde professionals realiseren we een omzet van circa 2 miljard euro per jaar, met 26 vestigingen in 9 landen.

In de ruim 120 jaar van ons bestaan hebben we veel uitdagingen gezien en obstakels overwonnen. Langetermijnvisie, ondernemerschap en samenwerking zitten in ons DNA. We hebben een open geest en zoeken graag de verbinding met de maatschappij. Wij zien grote uitdagingen op het gebied van klimaatverandering en het behoud van onze aarde. Maar ook de vraag naar voldoende, gebalanceerde voeding is een belangrijk onderwerp in de maatschappij. Dit vraagt om nieuwe oplossingen en wij zijn ervan overtuigd dat we die kunnen bieden. Want wij zien oneindig veel kansen om samen met de telers de positieve energie van planten in te zetten voor een betere toekomst.

Cosun heeft een unieke positie in de markt. Samen met onze telers hebben wij alles in huis om planten centraal te stellen op weg naar een betere toekomst. Wij zijn experts in duurzame landbouw en staan garant voor kwaliteit in onze hele keten. Onze telers, medewerkers, leveranciers en afnemers dragen hun steentje bij aan een duurzaam en circulair leven voor mens en dier. Wij streven naar een volledig circulaire productieketen voor al onze producten en diensten. Nu al verwerken wij zo’n 12 miljoen ton biomassa per jaar, waarmee onze impact op dit terrein groot is. Met onze innovatiekracht op het gebied van circulariteit ontplooien wij zoveel mogelijk duurzame initiatieven voor de maatschappij en onze telers.

Bij Cosun staan groei en positieve energie centraal. Wij pakken de leidersrol op en wijzen de wereld de weg naar een meer plantaardige toekomst. Als één Cosun dragen we onze visie uit. We zoeken samenwerking, delen graag onze kennis en zullen altijd blijven innoveren. We zijn trots op de bijzondere relaties die we zowel binnen als buiten onze coöperatie hebben en de bijdrage die we kunnen leveren aan de maatschappij en aan het klimaatvraagstuk.