Bedrijf

Circular Cycling Company

Een unieke racefiets die goed rijdt is een droom voor elke fietser. Helaas kost het maken van een fiets veel grondstoffen. Deze grondstoffen worden steeds schaarser.

De fietsindustrie is alleen een ware mode-industrie geworden waarin snel nieuwe onderdelen en fietsen worden gekocht. Het gevolg: overal ter wereld staan magazijnen, zolders en schuren vol met de mooiste frames en onderdelen die uiteindelijk op de afvalberg belanden. “Een racefiets is gemaakt om zo snel mogelijk naar de afvalberg te fietsen”. Circular Cycling gaat de racefietsen industrie veranderen. Wij willen waardevolle onderdelen redden van de afvalberg en daardoor ervoor zorgen dat er over 100 jaar nog steeds racefietsen gebouwd kunnen worden.  

UpCycles (de naam voor onze racefietsen) worden gemaakt van de mooiste frames en onderdelen. Bij voorkeur frames en onderdelen die al een aantal jaren mooie ritten hebben gemaakt, nieuw als het niet anders kan. Wij bevrijden frames en onderdelen uit schuren en magazijnen, maken ze grondig schoon en beoordelen de kwaliteit volgens de strenge eisen van Circular Cycling. Deze kwaliteitscontrole is gebaseerd op meerdere technologische snufjes zoals 3D scanning, speciaal ontwikkelt voor dit doel. Voor meer informatie bezoek de site van Circular Cycling.